Još prošlog tjedna Zagreb je postao domaćin jednog zanimljivog festivala. Riječ je o Međunarodnom festivalu suvremene glazbe u svom dvadeset i devetom izdanju. Festival traje od 22. do 29. travnja i broji više od 30 koncerata u samo osam dana. Od tolikog mnoštva događanja na različitim lokacijama, ja bih svakako izdvojila koncert Zbora HRT-a u Muzeju Mimara (25. travnja, 20 h) i TE, undercut operu koja će biti u tunelu Grič u čak tri izvedbe 29. travnja (20 h, ponovljena izvedba u 22 h) i 30. travnja (15 h).

Omiljena preporuka ovog tjedna je povratak DriveINkina Zagreb! Dašak američke tradicije opet se smjestio na parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje). Projekcije koje su preostale odvit će se 29. i 30. travnja. U subotu je tako na rasporedu hrvatski film ZG80, svojevrstan prednastavak filma Metastaze, a u nedjelju film Café Society redatelja Woddyja Allena. Nažalost, ja ću događaj morati propustiti zbog putovanja, ali inače bih rado otišla na subotnju projekciju jer… podržimo hrvatsko!

U petak, 28. travnja (19: 30 h), u Komediji igra zanimljiva opereta u tri čina, Kneginja čardaša mađarskog skladatelja Emericha Kalmana, u režiji Ivana Lea Leme. Opereta, koju su domaći mediji često opisivali kao veselu i prepunu živopisnih koreografija i arija, prati zabranjenu ljubav mladoga bečkog kneza prema mađarskoj kabaretskoj pjevačici. S obzirom na visoko mjesto koja ova opereta zauzima u kulturnim krugovima, mislim da je pravi izbor za provesti večer u taktovima čardaša, negdje na pola puta između bečkog dvora i građanskog kabareta.

Ostala mi je još samo jedna preporuka za kraj. Naime, u ponedjeljak, 24. travnja, održat će se posljednji dan Italiafesta na Europskom trgu. Što znači da biste upravo sad trebali otići tamo jer bi vam, kad pročitate novo izdanje naših Novih Zagrebulja, moglo biti žao što niste.

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments