Nadam se da u produženom vikendu uživate koliko i ja, ali to nije razlog za propuštanje nove doze preporuka. Naime, tjedan je dug, a nadam seda će praznički osjećaji potrajati cijeli tjedan.

U Kulturno informativnom centru Zagreb prošlog je tjedna otvorena jedna zanimljiva izložba. Pod nazivom Frames krije se izložba djela nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Izložena je serija strip crteža inspiriranih kultnim likovima iz svijeta stripa, filma i pop kulture, točnije reprodukcija filmskih kadrova s kojima je Enis diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Izložba je otvorena do 21. travnja i mislim da je idealna za sve ljubitelje stripa. Ja ću svakako otići.

U četvrtak, 20. travnja, od 21 h u Johann Francku održava se prilično zanimljiva večer – ABBA tribute večer. Naime, nekako mislim da su pravi fanovi kultnog benda ABBA tek sad u najboljim godinama. I, ne, nije kasno za kvalitetno partijanje. A po meni, Johann Franck je super mjesto za umjereno partijanje i zdravo uživanje u večeri.

U Kerempuhu se ovaj tjedan izvodi predstava koju sam nekad davno htjela pogledati, a onda sam potpuno zaboravila na nju. Naime, 19., 20. i 21. travnja, s početkom u 20 h, izvodi se Narodni heroj Ljiljan Vidić. Nekako predosjećam da će to biti moja ovotjedna kazališna destinacija.

S druge strane, u Gavelli 19. travnja u 19: 30 h, opet igra Gospođa Bovary. Otkad sam stigla u Zagreb, nekako sam dojma da je upravo na toj predstavi bilo najviše gužve i  da je o njoj bilo najviše priče. Žalim, dragi maturanti, ova predstava neće vas spasiti ako niste pročitali lektiru. Ali svakako ju pogledajte!

Tekst: Ivana Granić

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments