– Što ima ovaj tjedan? Gdje ići i što otkriti? – tako počinje svaka moja potraga. I tako počinje svaki tekst još mnogo prije prvog slova koje ispišem. Sve počinje u osobnom iskustvu, dakle. U nastavku članka za vas izdvajam najbolje ovotjedne prilike za skupljanje novih iskustava.

Tjedan pred nama prepun je kazališnih poslastica za sve ukuse. Kazalište Gavella  ima svoj proljetni popust pa se karte mogu kupiti po promotivnim cijenama od svega 20 kn, a iz ponude predstava izvadajam Romancu o tri ljubavi (12. travnja, 19: 30).

U kazalištu Komedija u ponedjeljak, 10. travnja, u 19: 30, na repertoaru je komad koji se, ako mene pitate, neće i ne smije propustiti – Jalta, Jalta. Kultni mjuzikl Alfija Kabilja dramaturški je obradio Vlado Štefančić. Jako sam znatiželjna kako je uspjela adaptacija mjuzikla u predstavu!

Kad već govorimo o teatru, 14. travnja  u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) održat će se specijalizirana tribina zanimljivog naslova: Čitanje kazališta. Mladi pisac i kritičar Srđan Sandić ugostiti beogradsku pjesnikinju i teoretičarku Dubravku Đurić koja će predstaviti svoju knjigu  Globalizacijske izvedbe: književnost, mediji, teatar. O knjizi će, osim same autorice, govoriti i Lada Čale Feldman s Katedre za teatrologiju i dramatologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Za sve ljubitelje književnosti, u Kinu Europa će se 11. travnja u 19: 30, u sklopu Festivala tolerancije, predstaviti novo izdanje romana Zar je to čovjek i prvo izdanje knjige eseja Utopljenici i spašeni. Riječ je o djelima slavnog talijanskog autora Prima Levija u kojima se pokazuje istinska srž njegova književnog genija.

Za sve one hrabre i odvažne, još uvijek stignete u Importanne galeriju na Izložbu najotrovnijih zmija na svijetu. Izložba je dio projekta Čudesan svijet zmija, otvorena je prošlog tjedna, a, prema najavi organizatora, bit će otvorena do 2. lipnja. Izvolite, kraljevske kobre vas čekaju!

Tekst: Ivana Granić

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments